DAN - THE MAN – GUARDIAN ANGEL

Dan Uzan, 37, blev natten til søndag den 15. februar 2015 skudt og dræbt i forbindelse med terrorhandlingen ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København.

Dan har spillet i klubben siden 1996. Først på ungdomshold siden på klubbens ligahold, og de seneste år på klubbens veteranhold Høbas.

Vi har mistet en stor spiller og en stor personlighed i klubben. Rummelighed er nok det bedst betegnende enkelte ord for Dan. Hos Dan var der altid plads til alle. Han var elsket ikke blot for sin åbenlyse frihed for fordomme, men for sin omsorg og oprigtige interesse for alle han havde i sit liv.

Dan kærede sig for andre mennesker og var altid parat til at hjælpe eller trække et stort læs. Hvis vi skal forsøge at finde trøst og en smule mening i meningsløsheden omkring Dans bortgang, så må det være at han i går forhindrede en endnu større katastrofe.

Dan’s død har efterladt os i chok og med et stort tomrum. Han vil altid blive savnet.

I forbindelse med herrekampen mandag den 16. februar 2015 vil vi ære Dan, holde et minuts stilhed og spillerne vil bære sørgebind. Efter kampen er klublokalet åbent og klubben vil være vært for et mindre arrangement for alle der har lyst.

Æret være Dan’s minde.

Kærlig hilsen
Klubbens bestyrelse

Se også danuzan.com
Dan Uzans mindefond

MINDEKAMP FOR DAN UZAN

På årsdagen for den skrækkelige terrorhandling i København, hvor Dan Uzan mistede livet, blev der arrangeret en basketballkamp mellem Høbas og HIF Hakoah.

Det var ikke kampens resultat, der var det vigtigste – det vigtige er, at Dan Uzans 2 hold mødes og at vi alle kunne samles, have det sjovt og mindes Dan i den rette ånd.

I sportens verden mødes vi, på tværs af nationaliteter og religion, og har det sjovt. Dan Uzan spillede basketball i Hørsholm 79ers basketball i mange år.

Der var mere end 400 mennesker til arrangementet, der blev afholdt søndag den 14. februar 2016 i Hørsholm Hallen.

Læs Helge Dalums tale ved arrangementet.

Se video fra arrangementet.

Se TV2 News indslag fra mindekampen

Dan Uzan var et stort menneske i mere end én forstand og vil blive savnet for sit varme, glade og medmenneskelige væsen.

Efter sin elitekarriere var Dan Uzan en aktiv personlighed både på og uden for banen på veteranholdet HØBAS.

Helge Dalum Fonden donerede 5000,- til Dan Uzans mindefond i forbindelse med Mindekampen i Hørsholmhallen den 14. februar 2016. På billedet ses Max Gringer, Helge Dalum og Ole Dam-Johnsen.

Høbas Herrer og JIF Hakoah ved mindekampen den 14. februar 2016.

En mindeplade for Dan Uzan fremstillet på initiativ fra Hørsholm 79ers Basketballs bestyrelse. Klik her for at læse mere om tilblivelsen af mindepladen.

TOP