79ers Ladies


Marie-Louise Blyme

Marie Louise Blyme er den spiller, i den nuværende trup, der har spillet længst for 79ers uden pauser.

Blyme, som hun oftest kaldes, har spillet i Dameligaen siden 2010 og har fået en vigtigere og vigtigere rolle – mens hun samtidig har kæmpet sig gennem nogle alvorlige skader, som vores trofaste partnere på Gildhøj Privathospital har taget sig kyndigt af.

I januar 2016 var det korsbåndet, der blev repareret på Gildhøj, mens det var achillessenen, der fik turen i februar 2018. Begge gange er Blyme vendt tilbage bedre end nogensinde og i den netop overståede sæson viste Blyme, at hun er en af de brikker, der får holdet til at hænge sammen.

I forsvarsenden kan man nærmest sætte Blyme til at dække alle positioner – som hun viste i semifinalerne 2018-19, hvor hun endte med at være en af vore mest succesfullde spillere til at dække store Valerie Driscoll fra Amager op!

Vi er enormt stolte af at havde både Blyme og Gildhøj tilbage!

Statistikker


Anne Hee

Den danske landsholdsspiller Anne Hee Pedersen og Hørsholm 79ers har givet hinanden håndslag på et samarbejde indtil sommeren 2021. Det er et perfekt match.

-Vi er glade for at kunne lave en aftale over halvandet år, siger cheftræner Jesper Krone. Vi har de sidste tre år været gode til at skabe kontinuitet og bygge vores hold tidligt, så det her er både en reaktion på skader og rejser, og en start på næste sæson.

Hee ser sig selv passe godt ind på det nye hold:

-Det har været godt at være her sammen med pigerne. Jeg er typen af spiller, som egentligt gerne vil gøre det, der mangler. Der, hvor der er behov for mig og det, jeg kan, kan jeg byde ind. Om det så er rebounds, point eller at dække godt op, det må kampen og dagen vise. Jeg har jo trænet med og har været lidt over det hele, både på de store og små pladser og har løbet de samme systemer, som holdet har løbet siden i sommer.

Anne Hee er 181 cm høj og 27 år gammel. Hun spillede for Falcon i Dameligaen fra 2008 til 2010, inden hun drog mod USA og Louisiana State University, som flere gange med Hee på holdet kvalificerede sig til slutspillet, NCAA Tournament. Herefter gik turen til Sevenoaks Suns i England, hvor det blev til både engelsk mesterskab og pokalmesterskab (med Hee som mest værdifulde spiller), samt til Oviedo i Spanien.

Statistikker


Gritt Ryder

Vi er rigtigt, rigtigt glade for at kunne præsentere Gritt Ryder som en del af truppen, der skal forsvare guldet i Dameligaen og pokalmesterskabet.

Gritt er vores point guard og kommer med bunker af erfaring fra Danmark og USA. Hun er en rigtig Hørsholmpige - og så har hun masser af ambitioner for holdet

Gritt Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber og blev årets spiller i ligaen i 2015.

Ryder er en af kun to danskere, der har opnået at blive årets spiller i deres collegerække. Ryder spillede i Hørsholm fra hun var otte år gammel, til hun tog til USA efter gymnasiet. Som ungdomsspiller var hun anfører for landsholdet tre år i træk og vandt to Danmarksmesterskaber med Hørsholm. Hun startede karrieren i USA i Alaska, hvor hun blev valgt til årets førsteårsspiller. Derefter gik turen til Nebraska et enkelt år, inden hun endte med to succesfulde år i Colorado, hvor hun begge år vandt mesterskabet.

Statistikker


Ivana Jovanovic

Ivana Jovanovic går i gang med sin syvende sæson i Niners-trøjen. Det er faktisk kun Marie Louise Blyme, der i den nuværende trup har spillet længere uden pauser for os! Der for er det også passende, at Unik Optik Hørsholm er blevet ny personlig sponsor for Ivana. Birger Iversen, indehaver af Unik Optik, har nemlig været tilknyttet klubben siden 1978 – før den egentligt startede.
 
Ivana, den 33-årige forward med de serbiske rødder, er efterhånden blevet indfødt. Hun taler dansk, er træner i klubben og bor lokalt. Ved siden af timerne i Hørsholmhallen er hun personlig træner sammen med kæresten – og tidligere 79ers-spiller – Bojan Marinkovic.
 
Ivana har oplevet op- og nedture med 79ers. Opturene har helt klart været de to DM-guldmedaljer og pokalmesterskabet, mens en af nedturene var håndskaden fra sidste sæson. Niners lå som den helt store guldfavorit, da Ivana blev skadet lige inden slutspillet og da vi samtidig manglede profilen Layne Murphy, kunne vi ikke hamle op med Valerie Driscoll og de senere mestre fra Basketball Klubben Amager.
 
Jesper Krone er da også glad for at hånden er helet (med stor hjælp fra vores officielle behandlingshospital Gildhøj Privathospital):
 
-Ivana er heldigvis klar igen efter en ærgerlig slutning på sidste sæson, siger chefræneren. Hun har været en profil på vores hold og i ligaen i en årrække, og det bliver hun helt sikkert igen i kommende sæson. Ivana yder altid sit maksimale til både træning og kamp, og hun er en meget vigtig spiller for os. Når Ivana er på banen giver hun holdet ro og stabilitet.
 
Birger Iversen og Unik Optik er ny personlig sponsor for Ivana. Nogle “Niners” har været med længere end andre – og længere end klubbens officielle stiftelse i 1979. Birger Iversen fra Unik Optik Hørsholm har været det længere end de fleste: Han startede på Hørsholm Skole i 1978 – et år inden klubben blev stiftet!

Statistikker


Josephine Tullin

Vi er virkeligt stolte af at kunne sige et stort velkommen tilbage til både Josephine Tullin i truppen til Dameligaen og hendes personlige sponsor Dalgaard Supermarked som partner (og deres engagement stopper ikke med Josephine).

Josephine har spillet for ligaholdet siden 2014, og har vundet masser af både DM- og Pokaltitler gennem de sidste fem år, men hun har også været slemt ramt af skader, især i knæene. Sidst var det et knæ, der røg i sidste minut af pokalsemifinalen i december 2018 mod Stevnsgade. Nu har hun dog været tilbage og skadesfri så længe, at træner Jesper Krone ser endnu bedre muligheder for den stabile skytte:

-Josephine er heldigvis klar til endnu en sæson, siger Jesper Krone, og i denne off-season har hun haft mulighed for at udvikle sit spil og ikke tænke på at komme tilbage fra skade. Josephine er en klog spiller med et godt og stabilt skud, hvilket igen bliver vigtigt at få i spil for os. Hun har arbejdet, og gør det stadig, på at komme tilbage i det gear, som hun var i inden uheldet ramte i sæsonen 15/16, men jeg er overbevist om, at hun rykker endnu mere i løbet denne sæson.

Statistikker


Sidney Rielly

Sidney Rielly kommer til Hørsholm 79ers og Dameligaen i basketball med masser af rekorder i bagagen. Den 183 centimeter store amerikaner skal hjælpe med at komme dybere ind i slutspillet end sidste sæson, hvor der blev til en fjerdeplads efter et ellers suverænt grundspil.

Sidney Rielly kommer med et flot CV, både om leder og som en spiller, der kan putte bolden i kurven. Hun har således været anfører på sit universitet, Portland State, og på sin high school i Everett, begge steder i tre sæsoner.

-Sidney virker moden og klar til et baskteventyr, fremhæver Hørsholmtræner Jesper Krone om den nye amerikanske tilføjelse. Jeg er sikker på, hun bliver god for os, fordi hun er bevægelig og passer godt ind i den stil, vi gerne vil spille. Hun er alsidig og kan både skyde og drive og er også god uden bolden.

Som scorer er har Rielly været både effektiv og dygtig. Hun er således en af kun tre spillere i Portland States historie, der har formået at score 1000 point på under to sæsoner og hun var holdets bdste eller næstbedste scorer alle sine tre år, med mellem 14 og 16 point pr. sæson. Oven i købet har hun været så effektiv, at hun i 2016-17 var den spiller i hele USA med den højeste scoringsprocent på guardpositionen, da 53% af skuddene gik i kurven.

Statistikker


Alyssa Rader

Alyssa Rader er høj, stærk, spiller under kurven, er god til at rebounde – og ville have været i top fem i tre-points-procent, hvis hun havde spillet i Dameligaen i sidste sæson. Den 188 centimeter store amerikaner er fra Colorado .

Rader startede collegekarrieren på University of Northern Arizona, hvor hun blev valgt som den bedste førsteårsspiller i ligaen Big Sky Conference. Det var imidlertid ikke nok for den ambitiøse amerikaner, der valgte at flytte til South Florida, der spiller i den ekstremt gode American Athletic Conference, hvor blandt andet de ni-dobbelte amerikanske mestre fra UConn er at finde.

På USF blev det også til en toneangivede rolle, idet hun starede på banen i 28 af de 45 kampe hun spillede over to sæsoner. Hun udmærkede sig både som rebounder og tre-points-skytte, med et træfsikkerhed udefra på 41 procent.

Statistikker


Katrine Horneman Lassen

Katrine Horneman Lassen er U20 landsholdsspiller og en del af det generationsskifte, der er ved at ske på 79ers Ladies. For første gang skal hun i år koncentrere sig mere om Dameligaen end ungdomsbasket og vi glæder os til at se, hvordan hun klarer den udfordring.

Statistikker


Sandra Winkel

Det er en fornøjelse at kunne byde både Sandra Winkel og C-C-G – Catering Consulting Group – velkomne tilbage i 2019-20. Sandra har spillet i klubbens siden hun var 8 og selv om Anette og Nils Grønfeldt, der står bag C-C-G, ikke har været her helt så længe, er der vist rigtigt mange i klubben, der kender de søde mennesker.

Sandra går ind til den første sæson som fuldtids ligaspiller, hvor der ikke længere er et ungdomshold, der også tager fokus, men har også en skade, der hænger lidt ved fra sidste sæson. Når den er helet helt, glæder træneren sig ti lat se Sandra på banen:

-Igennem den seneste sæson, har Sandra udviklet sig meget, siger Jesper Krone. Sandra kan spille både guard og wing og har et virkelig godt første-skridt, hvilket skaber mange gode situationer for hende. Når Sandra kommer sig helt over hendes knæskade fra sidste sæson, forventer jeg at hun fortsætter udviklingen, og agerer både afslutter og opsætter i angrebet.

Catering Consulting Group eller nemmere C-C-G, er et konsulentfirma med speciale i catering, storkøkken og kantineverdenen, uanset om det er hospitalskøkkener, hantiner, restauranter, catering eller en Burger Joint. Der arbejdes med konceptudvikling, indretning og driftsløsninger helt fra ide til indkøring.

C-C-G havde mere end en finger med i spillet, da de nye klublokaler, kiosk og café blev indrettet i Hørsholm 79ers.

Statistikker


Caroline Bornemann

Efter en sommer med medaljer og store præstationer for Danmarks U18 landshold er det nu tid til at se frem mod klubsæsonen for Caroline Bornemann. Caro, som hun kaldes internt i truppen, starter den første sæson, hvor hun skal have fuld fokus på Dameligaen i stedet for ungdomsbasket.

Caroline er stadig kun 18 år, men har masser af basketoplevelser og præstationer med i bagagen. Med Danmark har hun vundet både EM (som U16-spiller) og nordiske mesterskaber og denne sommer var hun en af de bærende kræfter, da U18-Damelandsholdet sluttede med den bedste placering nogensinde til EM, med en femteplads.

Træner Jesper Krone ser da også frem til at have den fremadstormende spiller i truppen:

-Caro starter sin første sæson som fuldtids ligaspiller og hun har allerede vist sit potentiale frem på flere forskellige scener. Hun passer godt ind i både angreb og forsvar, og kva hendes højde og styrke, kan hun spille forskellige positioner i både angreb og forsvar. Selvom Caroline stadig er en ung spiller, så forventer jeg, at hun er med til at tage ansvar i begge ender af banen.

Statistikker


Kristine Risager

Kristine Risager sneg sig lidt ad bagvejen ind startopstillingen for Niners i sidste sæson – og personlig sponsor WH Invest og Allan Winkel Hansen har været med i mange år.

Kristine fik debut for Niners i 2015 og over de sidste fire sæsoner, er det blevet til minutter her og der. I løbet af sidste sæson gik det pludseligt stærkt med udviklingen og hun startede 11af de 22 kampe, hun spillede i, og fordoblede antallet af spillede minutter pr. kamp fra sæsonen før – og hævede det antal i slutspillet.

-Kristine er tilbage igen efter en god sidste sæson, fortæller head coach Jesper Krone. Hun spillede sig ind som starter flere gange, hvor hun via sit eminente forsvarsspil og enorme speed, kan gøre det svært for enhver modstander. Kristine har arbejdet på at finde rytmen i angrebet igen, og når den er helt på plads, vil hun uden tvivl være svær at spille overfor.

Som ungdomsspiller var Kristine en del af det succesfulde årgang 1999-hold, der vandt bunker af mesterskaber i ind- og udland. Vi glæder os til at se Kristines fortsatte udvikling!

WH Invest tilbyder individuelle investeringsløsninger med personlig opfølgning, uanset om du aktivt vil være en del af beslutningerne eller søger tryghed for at dine investeringer forvaltes optimalt. Se mere på www.whinvest.dk og meld dig gerne til nyhedsbrevet.

Statistikker


Ida La Cour Heebøll

 
Ida La Cour Heebøll er det nyeste skud på træet fra Hørsholm 79ers’ ungdomsafdeling, der får chancen i truppen i Dameligaen. Sammen med Ida er vi også glade for at byde velkommen til hendes personlige sponsor Erhversejendomme.nu Hørsholm, som også er ny i partnergruppen. Mød begge til Dameligaen: Hørsholm 79ers vs. Aabyhøj 28. september, når Dameligaen starter!

Ida kommer med masser af ungdomserfaring, både fra Hørsholm 79ers Basketball og fra Danmarks Basketball Forbund DBBF’s ungdomslandshold og træner Jesper Krone ser frem til at Ida bliver en del af truppen:

-Ida er holdets yngste spiller, men har gjort det rigtig godt til træning i løbet af sommeren og på U18 landsholdet. Det er Idas første sæson omkring damerne, og hun får en god mulighed for at udvikle sig i et højere tempo og med mere fysik. Ida har et gå-på mod som de færreste, og selvom hun er med for at lære i år, så vil hun uden tvivl komme til træning hver dag, for at yde sit maksimale og for at presse andre til at gøre det samme.

Søger du et erhvervslejemål så kontakt Erhvervsejendomme.nu. De er specialister i erhvervslejemål i Hørsholm og Søborg med egne ejendomme inden for kontor, lager og showroom. Kontakt dem på 2020-7878.

Statistikker


Clara Madsen

Clara Madsen gik sidste sæson fra at være ungdomsspiller til at være vigtig spiller i Dameligaens slutspil på få uger. Med erfaring fra kun én kamp i grundspillet, fik Clara en stor rolle i slutspillet, da skader til Ivana Jovanovic og Layne Murphy efterlod Niners med kun én centerspiller fra den normale rotation.

Clara løste opgaven flot, med minuttal, der steg hver runde, fra mellemspil, over semifinaler til bronzekampen. I denne sæson har Clara bedre mulighed for at finde en rytme, som del af truppen fra sæsonens start, lyder det fra træner Jesper Krone:

-Clara blev kastet for løverne i slutningen af sidste sæson, da vi fik to uheldige skader, lyder det fra træneren. Hun løste denne udfordring utrolig flot, og jeg er overbevist om, at hun fortsætter hendes rivende udvikling allerede i denne sæson. Hun er stadig en ung spiller, og har meget at lære, og heldigvis har hun Ivana Jovanovic og Alyssa Rader på nært hold. Clara er meget bevægelig og har en god sans for spillet. Den første sæson i ligaen er altid svær, men jeg tror på, at Clara kan bidrage i rotationen på de store pladser.

Statistikker


Rebecca Sophie Dam

Velkommen tilbage til Rebecca Sophie Dam – med håb om en skadesfri sæson! Vi byder også velkommen tilbage til Bækgården, som udover at være personlig sponsor for Sophie, også er klubbens hovedsponsor.

Rebecca fik sin debut i sidste sæson mod BMS-Herlev Wolfpack, men det blev desværre kun til den kamp, da hun gennem længere tid var plaget af skader.

-Rebecca har vist, at hun godt kan være med på dette niveau, siger træner Jesper Krone, men det vil tage noget tid, før hun er tilbage i kampform, men det ser vi frem mod. Hun har et godt skud, og en god styrke, som giver hende flere fordele.

Inden skaderne ramte, var Rebecca fast på de danske ungdomslandshold, både som U14, U16 og U16-spiller, med et højdepunkt i 2016, da hun var en solid rotationsspiller til U16 EM. Hun har også vundet både dansk mesterskab og pokaltitel som ungdomsspiller i Hørsholm 79ers.

Bækgården er stolt hovedsponsor på tiende sæson og ser frem til at fortsætte med at assistere Hørsholm 79ers med at opnå resultater, på banen og udenfor. Som hovedsponsor har Bækgården stået i baggrunden, mens lokale talenter og udvalgte internationale spillere har vundet mange medaljer til klubben og håbet er, at der kan fejres endnu flere succeser i den kommende sæson.

Statistikker


Head coach - Jesper Krone

Jesper Krone både Hørsholms Dameligatræner og Danmarks landstræner. Jesper Krone har et langt og flot CV i dansk og international basketball, og han hentes fra Amager, hvor han i foråret blev valgt som årets træner i Dameligaen.

Jesper Krone er ansat på en tre-årig aftale, og han skal på deltidsbasis være head coach for det traditionsrige damehold, der har syv mesterskaber på CV'et. Som assistenttræner får han en træner på fuld tid, der samtidig får ansvaret for klubbens udviklingshold i U19-rækken, så der trækkes en rød tråd mellem elite og udvikling.

 


Assistant coach - Turi Høgh

 


Holdleder - Pierre Müller

 


Holdleder - Bent Pedersen

 


Behandler - Mark Strøm

 

TOP