79ers Ladies


Marie-Louise Blyme

Blyme er den spiller, i den nuværende trup, der har spillet længst for 79ers uden pauser.
Blyme har spillet i Dameligaen siden 2010 og har fået en vigtigere og vigtigere rolle – mens hun samtidig har kæmpet sig gennem nogle alvorlige skader, som vores trofaste partner på Gildhøj Privathospital har taget sig kyndigt af.
 
I forsvarsenden kan man nærmest sætte Blyme til at dække alle positioner – som hun viste i semifinalerne 2018-19, hvor hun endte med at være en af vore mest succesfullde spillere til at dække store Valerie Driscoll fra Amager op!
 
-Marie Louise Blyme er en af de rutinerede kræfter, siger træner Jesper Krone om veteranen. Det har hun vist igennem de seneste mange sæsoner. Hendes skud, både 3’eren og det hurtige pull-up, er et af hendes stærke våben. Men hun er god i alle af spillets facetter. Hun er til gengæld også en af de mest uheldige spillere mht. skader. Kan hun undgå de store skader i denne sæson, så vil hun uden tvivl være en kæmpe gevinst for holdet på og udenfor banen.
 
Blyme er sponseret af Café Casablanca som har valgt at fortsætte efter deres hidtidige spiller Caroline Bornemann er taget til USA. Også velkommen tilbage til Casablanca!
 

Statistikker


Anne Hee

Anne Hee starter den første fulde sæson for Hørsholm, efter hun stødte til midt i sidste sæson. Annes CV er langt og godt, med ophold på klasseuniversitetet LSU (Louisiana State University) og optrædener for det danske landshold. Hun er derfor en vigtig brik at beholde!

-Hun var allerede en vigtig brik sidste sæson, siger coach Jesper Krone, og hun var med til at binde holdet sammen både til træning og kampe. Der er ingen tvivl om Annes kvaliteter, og med disse og hendes erfaring fra både landshold og college, så er jeg overbevist om, at hun kommer til at levere en masse gode præstationer for os i denne sæson.

Anne Hee er 181 cm høj og 28 år gammel. Hun spillede for Falcon i Dameligaen fra 2008 til 2010, inden hun drog mod USA og Louisiana State University, som flere gange med Hee på holdet kvalificerede sig til slutspillet, NCAA Tournament. Herefter gik turen til Sevenoaks Suns i England, hvor det blev til både engelsk mesterskab og pokalmesterskab (med Hee som mest værdifulde spiller), samt til Oviedo i Spanien.

Statistikker


Gritt Ryder

Vi er rigtigt, rigtigt glade for at kunne præsentere Gritt Ryder som en del af truppen, der skal forsvare guldet i Dameligaen og pokalmesterskabet.

Gritt er vores point guard og kommer med bunker af erfaring fra Danmark og USA. Hun er en rigtig Hørsholmpige - og så har hun masser af ambitioner for holdet

Gritt Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber og blev årets spiller i ligaen i 2015.

Ryder er en af kun to danskere, der har opnået at blive årets spiller i deres collegerække. Ryder spillede i Hørsholm fra hun var otte år gammel, til hun tog til USA efter gymnasiet. Som ungdomsspiller var hun anfører for landsholdet tre år i træk og vandt to Danmarksmesterskaber med Hørsholm. Hun startede karrieren i USA i Alaska, hvor hun blev valgt til årets førsteårsspiller. Derefter gik turen til Nebraska et enkelt år, inden hun endte med to succesfulde år i Colorado, hvor hun begge år vandt mesterskabet.

Statistikker


Josephine Tullin

Var du en af dem, der på vores Instagram gættede på at Josephine Tullin da hun var lille klippede sig skaldet, havde du ret. Det troede flertallet faktisk på – selv om Gritt Ryder også fik mange stemmer :-)

 

Jose har gennemgået hele rejsen med Hørsholm 79ers, fra ungdomsbasket, til helt ung spiller i Dameligaen i mesterskabssæsonen 2014-15 og nu til rutineret spiller med endnu flere mesterskaber og pokaltitler i bagagen. Samtidig er hun gået fra gymnasieelev til færdig sygeplejerske.

 

Efter nogle skadesproblemer de tidligere år fik Josephine sat en flot sæson sammen sidste år, inden coronaen ramte. Hun var den danske Niners-spiller, der ramte flest tre’ere for Hørsholm (kun overgået af den amerikanske superskytte Sidney Rielly) og danskeren med næstflest assists, efter Gritt Ryder. Det er da også en tilfreds træner, der har hende tilbage:

 

-Jose er ved at være en rutineret spiller, siger Jesper Krone, og det ses også i kampene. Udover et virkeligt solidt skud, træffer Josephine ofte gode beslutninger. Hun er en klog spiller og er god til at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. På trods af et par skadespauser, så har hun udviklet sig meget gennem de sidste sæsoner. Hun er mentalt stærk og viste sidse sæson, at hun turde tage vigtige skud og beslutninger, som da hun iskoldt satte en tre’er i overtiden mod Aabyhøj, som sendte os i front.

 

Josephine er sponseret af Hørsholms bedste supermarked, Dalgaard. Dalgaard Supermarked er også leverandør til vores partnerlounge og er en af vore ældste og mest skattede partnere.

 

Statistikker


Alberte Frisch

Vi siger velkommen tilbage til Alberte Frisch – og velkommen til Murermester Lars Bjørnstad som ny sponsor!

 

Alberte er født og har tilbragt de første år i Tyskland, men er nu pæredansk, med basketopvækst i Hørsholm og en stor rolle på det danske U16 landshold, sidst de fik lov at spille. Hun fik også sin debut for Niners sidste vinter, lige inden 17-års fødselsdag, lige i tide til at få et pokalmesterskab i fødselsdagsgave.

 

-Alberte fik snust til ligaen sidste år, siger Jesper Krone om den unge guard, og hun gjorde det rigtig godt, når hun fik chancen. Hun er lynhurtig og har en naturlig sans for basket. Hun læser spillet godt i begge ender.

 

Træneren fortæller også, at Alberte grundet sin unge alder endnu ikke fokuserer 100 procent på ligaholdet, men at det ikke kommer til at stå i vejen for en rolle på holdet:

 

-Alberte er også en del af U19 holdet, siger Krone, men er fast med til alle træninger på dameholdet. Hun elsker at træne og spille basket, og jeg tror derfor også, at hun bliver endnu mere involveret i denne sæson.

 

Murermester Bjørnstad er at finde i Helsingør, men udfører naturligvis opgaver i vores område også. Firmaet laver totalløsninger indenfor badeværelser, køkken og facader, med en service er ud over det sædvanlige. Ring derfor trygt på mobilnr. 4141 4560.

 

Statistikker


Elisabeth Brynaa Hansen

27-årige Elisabeth Brynaa Hansen er et etableret navn i dansk basketball, som sidste sæson gjorde et succesfuldt comeback i BK Amager efter en forlænget pause, hvor hun blandt andet blev mor. Hun var en del af Danmarks ungdomslandsholdsprogram tilbage i 00’erne, hvor hun spillede sammen med Hørsholmanfører Gritt Ryder.
 
Brynaas basketopvækst foregik i Falcon, hvor hun også fik ligadebut i 2010. Hendes bedste individuelle sæson var i 2014-15, hvor hun var ligaens fjerde mest scorende spiller med 18,6 point pr. kamp. Da eliteprorammet i klubben lukkede efter 2015, gik turen til Stevnsgade et enkelt år. Her blev det til en sølvmedalje i foråret 2016.
 
-Hvis man har fulgt damebasket i lang tid, eller bare i sidste sæson, så ved man hvem Elisabeth er, siger træner Jesper Krone om den nye spiller. Hun havde flere gode kampe imod 79ers i sidste sæson bl.a. en med 25 point i Hørsholmhallen. Lis er hurtig, aggressiv og bund solid i begge ender. Hun passer virkelig godt ind på vores hold på alle leder og kanter, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med hende.
 
Elisabeth er sponseret af Unik Optik Hørsholm, som er en af klubbens ældste og mest trofaste partnere. Det hænger måske sammen med at Birger Iversen var blandt de stiftende medlemmer i Hørsholm 79ers Basketball tilbage i 1979 - og har spillet på Hørsholm Skole endnu tidligere end det.
 

Statistikker


Katrine Horneman Lassen

21-årige Katrine Horneman Lassen – bedre kendt som Kat – har over de seneste sæsoner udviklet sig til at være én af Hørsholm 79ers’ vigtige spillere, på grund af hendes evner i forsvaret. I sidste sæson beviste hun dog også, at den rolle kan udvides med en rolle som angrebsspiller i denne sæson.

-Katrine er heldigvis tilbage til en fuld sæson, siger Jesper Krone. Katrine har i lang tid bevist, at hun er en af de bedste forsvarsspillere i ligaen, og det bliver uden tvivl nødvendigt, at Katrine fortsætter hendes yderst solide forsvarsspil. I sidste sæson viste hun også flere tegn på, at hun er ved at være en two-way spiller. Især en utrolig vigtig 3’er mod Amager i pokalsemifinalen viste, at hun er mere end en hustler og forsvarsspiller.

Udenfor basketbanen spiller Kat også golf, og hun har en fortid på diverse danske landshold, sidst på U20-landsholdet i 2018.

Katrine er sponseret af House of Yoga, som er en ny sponsor hos Niners.

House of Yoga ligger i hjertet af Hørsholm. Her finder du et skønt rum af velvære for krop og sjæl. Med flere daglige yogaklasser kan du melde dig på hold, så det passer ind i din hverdag og ugekalender.

House of Yoga gør meget ud af at tilpasse undervisningen og stillingerne, så alle kan være med på hvert sit niveau. Det gælder ikke om at være ”perfekt” eller komme ned i specielle stillinger, men om at lytte til kroppen og ikke lade sig styre af tankerne.

Som medlem af Hørsholm 79ers har du mulighed for at få 10% rabat ved første køb af klippekort eller månedskort ved brug af koden ”79ers”. Se nærmere på www.houseofyoga.dk.

 

Statistikker


Sandra Winkel

Når sejrene skal fejres, er Sandra Winkel måske en af dem med de bedste forudsætninger for at dominere på dansegulvet. Hun har i hvert fald danset hip hop fra hun var tre til 12 år gammel, inden fokus gik helt over på basketball. Der var da også et flertal, der troede, det var Sandra, der var danseren, da vi lavede quiz om det på Instagram.

Som basketballspiller er Sandra en guard med god størrelse og et godt skud. Hun fik debut for Niners i 2018 og allerede i sidste sæson fik hun en større rolle, med over 16 minutter på banen i hver kamp. Hun er ikke en spiller, man skal lade stå fri, for efter Gritt Ryder er Sandra den Niner, der var mest præcis fra tre-points-linjen, med 41% træfsikkerhed.

Det er da også noget af det træner Jesper Krone hæfter sig ved, når han beskriver Sandra:

 -Sandra havde flere kampe sidste sæson, hvor hun viste, at hun ikke er bange for at tage ansvar, og hvor hun ramte nogle vigtige skud. Især en udekamp mod Lemvig blev det til 11 point og tre træffere fra langdistancen på fire forsøg. Desværre var Sandra hæmmet i store dele af sæsonen på grund af et par skader, så jeg håber, hun får en skadesfri sæson, og forventer dermed at Sandra tager endnu et skridt op af udviklingsstien.

Sandra er sponseret af Generationernes Campus, som er en ny boligform på markedet, hvor der arbejdes med fællesskaber for alle aldersklasser og for alle beboere. Generationernes Campus er et fællesskab hvor man vil kunne udvikle sig som familie eller single, et fællesskab hvor det er muligt at sikre en fælles tid og kvaliteten i livet og for ens familie. Generationernes Campus tilbyder et serviceret fælleskab med baggrund i hverdagens behov.

Statistikker


Ástrós Ægisdóttir

Ástrós Ægisdóttir er en 20-årig studerende i København og kommer fra den islandske klub KKI, hvor hun var en af de bedste reboundere i den islandske liga, med 12,5 i snit. Hun tilføjer noget højde og styrke til et Hørsholmhold, der på de store positioner har mistet amerikanske Alyssa Rader, der er vendt hjem til USA og serbiske Ivana Jovanovic, der godt nok forbliver i Hørsholm, men som er gravid.

 

- Ástrós er en stærk all-round spiller, som har en god forståelse i begge ender af banen, siger Jesper Krone om den islandske forward. Hun bevæger sig godt uden bold, er virkelig stærk i transitionspillet. Hun er også sådan en type, som på ingen måde er flashy eller super i øjenfaldende, men hun gør en masse små gode ting i begge ender. Og så er hun en stærk forsvarsspiller. Hun er et virkelig godt match for os.

 

Clip-lok SimPak er en stor multinational virksomhed, der gennem 30 år har været førende indenfor transportembalage. Specialet er blandt andet genanvendelige krydsfinerkasser med de patenterede clips-lock låse, der kan bruges igen og igen. Firmaets force er skræddersyede transportemballageløsninger, der nedbringer kundernes udgifter og miliømæssige påvirkning.

 

Statistikker


Kristine Risager

Kristine Risager er en talentfuld basketballspiller – og holdets programmør. Når hun ikke spiller bold, læser hun på IT-Universitetet, hvor tiden lige nu går med at progammere i Phyton.

Da vi for nyligt spurgte på Instagram hvem af spillerne, vores fans troede var programmør, var Kristine selv usikker på, om de ville gætte det. Men vore fans kender åbenbart Kristine godt, for et klart flertal pegede på hende over Katrine Horneman og Sandra Winkel, som holdets programmør. I dag kan du på Instagram gætte på hvilken sport Kristine har gået til, udover basketball

Som ungdomsspiller var Kristine en del af det succesfulde årgang 1999-hold, der vandt bunker af mesterskaber i ind- og udland og hun fik debut for Niners i 2015 og over de sidste fem sæsoner har hun udvikles sig kraftigt. Siden sommeren 2018 er det gået stærkt med udviklingen og hun har startet på banen i halvdelen af kampene siden da.

- Jeg ser frem til at se Kristines fortsatte udvikling i kommende sæson, fortæller coach Jesper Krone. Kristine har altid være en virkelig eksplosiv og hurtig spiller, men i sidste sæson viste hun, at hun spiller med temposkift, hvilket gør hende endnu farligere. Blandt andet blev det til fem afgørende 3'ere mod Amager i en udesejr, og mange andre vigtige aktioner.

Vi glæder os til at se Kristines fortsatte udvikling!

Kristine er sponseret af WH Invest, som  tilbyder individuelle investeringsløsninger med personlig opfølgning, uanset om du aktivt vil være en del af beslutningerne eller søger tryghed for at dine investeringer forvaltes optimalt. Se mere på www.whinvest.dk og meld dig gerne til nyhedsbrevet.

Statistikker


Ida La Cour Heebøll

Den 18-årige guard fik sidste sæson debut for 79ers og det var en debut, der imponerede træneren:

-Ida har hele sidste år vist, hvor meget hun vil basket. Hendes træningsmoral og lyst til at lære, er klart med til at hun udvikler sig hele tiden. Hun er hurtig, aggressiv og har stærke drives mod kurven. Hun er nu ved at finde rytmen i skudet, samtidig med at hun bliver bedre og bedre til at træffe gode beslutninger.

Ida er fuldt med på dameholdet, men er også en del af U19 holdet og dermed bliver der altså forskellige roller at leve op til i hverdagen. På ungdomsholdet skal Ida forvente at have bolden rigtigt meget, mens det for Ida i Dameligaen stadig handler om at suge til sig af spillere som landsholdsanfører Gritt Ryder.

Ida er sponseret af Erhvervsejendomme.nu. Søger du et erhvervslejemål så tøv ikke med at tage kontakt. De er specialister i erhvervslejemål i Hørsholm og Søborg med egne ejendomme inden for kontor, lager og showroom. De kan nås på 2020-7878.

Statistikker


Clara Madsen

Det har været en af de tætteste afstemninger, vi har haft på Instagram, men det var hverken Anne Hee eller Marie Louie Blyme, der for vild i skoven et par timer til første træning i Hørsholm. Det var Clara Madsen, da hun som ungdomsspiller flyttede hertil fra SISU.

Clara fik debut i Dameligaen i foråret 2019, hvor hun lige inden slutspillet blev indlemmet i ligatruppen og derefter kastet direkte for løverne. Den unge center gjorde det flot, med stigende minutter slutspillet igennem. 13 minutter pr. kamp i mellemspillet blev til lige under 15 minutter i semifinalerne og lige over 15 i bronzekampen.
 
I sidste sæson fik Clara så lov at at få en sæson, hvor hun som ung spiller kunne lære af de mere erfarne centre Ivana Jovanovic, Anne Hee og Alyssa Rader. Den erfaring kommer kærkomment til denne sæson, hvor det er planen at hendes rolle skal udvides.
 
-Clara er heldgivis klar igen til en ny sæson, fortæller coach Jesper Krone. Hun er stadig en ung spiller, men jeg tror på, at denne sæson, er der, hvor hun tager et eller to skridt op ad udviklingstigen. Hun er en atletisk stor spiller, med en god forståelse og blik for spillet. Hun har allerede vist i kampe og mange træninger, at hun har værktøjerne til at nå langt.

Hun er sponseret af BP Byg, som Bent Pedersen står bag. Har du været til Niners' kampe kender du også Bent, for han er holdleder og far til de tidligere spillere Maria og Sara Forsman Pedersen.

 

Statistikker


Rebecca Sophie Dam

Velkommen tilbage til Rebecca Sophie Dam – med håb om en skadesfri sæson! Vi byder også velkommen tilbage til Bækgården, som udover at være personlig sponsor for Sophie, også er klubbens hovedsponsor.

Rebecca fik sin debut i sidste sæson mod BMS-Herlev Wolfpack, men det blev desværre kun til den kamp, da hun gennem længere tid var plaget af skader.

-Rebecca har vist, at hun godt kan være med på dette niveau, siger træner Jesper Krone, men det vil tage noget tid, før hun er tilbage i kampform, men det ser vi frem mod. Hun har et godt skud, og en god styrke, som giver hende flere fordele.

Inden skaderne ramte, var Rebecca fast på de danske ungdomslandshold, både som U14, U16 og U16-spiller, med et højdepunkt i 2016, da hun var en solid rotationsspiller til U16 EM. Hun har også vundet både dansk mesterskab og pokaltitel som ungdomsspiller i Hørsholm 79ers.

Bækgården er stolt hovedsponsor på tiende sæson og ser frem til at fortsætte med at assistere Hørsholm 79ers med at opnå resultater, på banen og udenfor. Som hovedsponsor har Bækgården stået i baggrunden, mens lokale talenter og udvalgte internationale spillere har vundet mange medaljer til klubben og håbet er, at der kan fejres endnu flere succeser i den kommende sæson.

Statistikker


Head coach - Jesper Krone

Jesper Krone både Hørsholms Dameligatræner og Danmarks landstræner. Jesper Krone har et langt og flot CV i dansk og international basketball, og han hentes fra Amager, hvor han i foråret blev valgt som årets træner i Dameligaen.

Jesper Krone er ansat på en tre-årig aftale, og han skal på deltidsbasis være head coach for det traditionsrige damehold, der har syv mesterskaber på CV'et. Som assistenttræner får han en træner på fuld tid, der samtidig får ansvaret for klubbens udviklingshold i U19-rækken, så der trækkes en rød tråd mellem elite og udvikling.

 


Assistant coach - Turi Høgh

 


Holdleder - Pierre Müller

 


Behandler - Mark Strøm

 


Holdleder - Bent Pedersen

 


Ivana Jovanovic

Ivana Jovanovic går i gang med sin syvende sæson i Niners-trøjen. Det er faktisk kun Marie Louise Blyme, der i den nuværende trup har spillet længere uden pauser for os! Der for er det også passende, at Unik Optik Hørsholm er blevet ny personlig sponsor for Ivana. Birger Iversen, indehaver af Unik Optik, har nemlig været tilknyttet klubben siden 1978 – før den egentligt startede.
 
Ivana, den 33-årige forward med de serbiske rødder, er efterhånden blevet indfødt. Hun taler dansk, er træner i klubben og bor lokalt. Ved siden af timerne i Hørsholmhallen er hun personlig træner sammen med kæresten – og tidligere 79ers-spiller – Bojan Marinkovic.
 
Ivana har oplevet op- og nedture med 79ers. Opturene har helt klart været de to DM-guldmedaljer og pokalmesterskabet, mens en af nedturene var håndskaden fra sidste sæson. Niners lå som den helt store guldfavorit, da Ivana blev skadet lige inden slutspillet og da vi samtidig manglede profilen Layne Murphy, kunne vi ikke hamle op med Valerie Driscoll og de senere mestre fra Basketball Klubben Amager.
 
Jesper Krone er da også glad for at hånden er helet (med stor hjælp fra vores officielle behandlingshospital Gildhøj Privathospital):
 
-Ivana er heldigvis klar igen efter en ærgerlig slutning på sidste sæson, siger chefræneren. Hun har været en profil på vores hold og i ligaen i en årrække, og det bliver hun helt sikkert igen i kommende sæson. Ivana yder altid sit maksimale til både træning og kamp, og hun er en meget vigtig spiller for os. Når Ivana er på banen giver hun holdet ro og stabilitet.
 
Birger Iversen og Unik Optik er ny personlig sponsor for Ivana. Nogle “Niners” har været med længere end andre – og længere end klubbens officielle stiftelse i 1979. Birger Iversen fra Unik Optik Hørsholm har været det længere end de fleste: Han startede på Hørsholm Skole i 1978 – et år inden klubben blev stiftet!

Statistikker

TOP