79ers Damer


Sandra Winkel

Sandra har spillet i 79ers siden hun var otte år gammel (og med far Allan Winkel Hansen er hun næsten født ind i klubben). Nu tager hun skridtet op, så hun træner mere med damerne end med sit ungdomshold. Den glidende overgang betyder, at hun træner med ligaholdet tre gange om ugen, mens det bliver til en enkelt ungdomstræning. Det skal selvfølgelig sikre, at både de sportslige ambitioner og sociale behov dækkes.

Statistikker


Caroline Bornemann

Må vi præsentere en Europamester?

Caroline Bornemann Gylstorff vandt sidste sommer B-EM sammen med det danske U16-landshold og det er faktisk kun ét dansk hold, der har gjort før*. Caroline var en af de toneangivende spillere på det danske hold, som hun også var det i sommerens U18-EM, hvor hun deltog som førsteårsspiller i årgangen.

Nu skal Caro spille med damerne (men også lidt med U19), så hun kan udvikle sig endnu mere som spiller

* Det andet hold, der vandt EM var U16 herrer i 2013, med spillere som Sikander Tajik Nielsen, Sebastian Kegel Dalsgaard og flere andre med Hørsholm-links på og omkring holdet.

Statistikker


Emilie Bornemann

Emilie Bornemann startede med at træne med Hørsholm 79ers i guldsæsonen 2014-15 sammen med Josephine Tullin, men det er først indenfor de sidste par sæsoner, hun har fået en fremtrædende rolle. I 2016-17 spillede hun 20 minutter pr. kamp i grundspillet og det blev hævet til hele 27 minutter i Semifinalerne mod Amager. På banen er Emilie Bornemann en rigtig lille terrier. Hun kæmper for sagen og den attitude glæder vi os til igen at se i denne sæson. Emilie har støt tilkæmpet sig en vigtigere rolle på holdet - samtidig med hun har vundet to gange guld, en gang sølv og en pokaltitel!

Statistikker


Kristine Risager

Kristine Risager er endnu engang med i truppen, der skal forsvare mesterskaberne i Dameligaen og pokalturneringen.

Kristine tog skridtet op for et par år siden, men det er først nu, hun skal koncentrere sig om Dameligaen 100 procent - for hun er nemlig endnu en del af generationsskiftet på Niners Ladies!

Statistikker


Emilie Bæk

Emilie Bæk er en af fremtidens spillere for Hørsholm 79ers. Hun har spillet på det utroligt succesfulde årgang 1999-hold som ungdomsspiller og er nu ved at foretage springet til Dameligaen. Emilie er en enormt klog spiller, der nu har spillet i 34 damekampe over de sidste par sæsoner. Højdepunktet - indtil nu - var nok, da hun scorede 15 point på 21 minutter i en hjemmesejr over Åbyhøj i november 2016. Og så selvfølgelig de talrige mesterskaber i ungdomsrækkerne!

Statistikker


Maria Forsman Pedersen

Maria har spillet for 79ers siden 2010 og har støt forbedret sig. I sølvsæsonen 2016-17 spillede hun en kæmpe rolle med over 22 minutter pr. kamp – og 24 minutter i finalerne. Hun blev knæskadet i den femte og afgørende finale og der blev hvisket i krogene om at hvis Maria havde spillet kampen færdig, var guldet havnet i Hørsholm.

Nu går hun i gang med sin ottende sæson for Hørsholm 79ers. Maria er en guard med et godt drive til kurven - og i det hele taget masser af drive! Hun sad ude noget af sidste år, efter en knæskade i DM finale 5 i 2017, men kom stærkt igen sidst på sæsonen! Vi ved, hun bliver endnu bedre i år!
n!
 

Statistikker


Josephine Tullin

Josephine Tullin har haft en meget lang skadespause, men er nu tilbage for Niners Ladies! Jose var ude hele sidste sæson, men sæsonen inden viste hun sig i 15 minutter pr. kamp som en rigtigt klog spiller, der også har et fermt skud

"Jose" har spillet for ligaholdet siden 2014, men hun har også været slemt ramt af skader, især i knæene. Sidst var det et knæ der røg i sidste minut af pokalsemifinalen i december 2018 mod Stevnsgade. Nu er hun dog tilbage for fuld kraft og vi glæder os til at se Jose tørne ud igen!

Statistikker


Katrine Horneman Lassen

Katrine Horneman Lassen er U20 landsholdsspiller og en del af det generationsskifte, der er ved at ske på 79ers Ladies. For første gang skal hun i år koncentrere sig mere om Dameligaen end ungdomsbasket og vi glæder os til at se, hvordan hun klarer den udfordring.

Statistikker


Gritt Ryder

Vi er rigtigt, rigtigt glade for at kunne præsentere Gritt Ryder som en del af truppen, der skal forsvare guldet i Dameligaen og pokalmesterskabet.

Gritt er vores point guard og kommer med bunker af erfaring fra Danmark og USA. Hun er en rigtig Hørsholmpige - og så har hun masser af ambitioner for holdet

Gritt Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber og blev årets spiller i ligaen i 2015.

Ryder er en af kun to danskere, der har opnået at blive årets spiller i deres collegerække. Ryder spillede i Hørsholm fra hun var otte år gammel, til hun tog til USA efter gymnasiet. Som ungdomsspiller var hun anfører for landsholdet tre år i træk og vandt to Danmarksmesterskaber med Hørsholm. Hun startede karrieren i USA i Alaska, hvor hun blev valgt til årets førsteårsspiller. Derefter gik turen til Nebraska et enkelt år, inden hun endte med to succesfulde år i Colorado, hvor hun begge år vandt mesterskabet.

Statistikker


Layne Murphy

23-årige Layne Asombrosa Murphy er ny spiller hos de forsvarende pokal- og DM-mestre i kvindebasket fra Hørsholm 79ers. Hun skal udfylde skoene for årets spiller i dameligaen 2017-18, Maryah Sydnor, og Murphy kommer med blandt andet et portugisisk mesterskab og pokalmesterskab i bagagen.

Murphy er en atletisk forward på 185 cm, der kan spille alle de store pladser som forward og center. Hun har spillet professionelt i to år, i Portugal og Finland, og allerede det første år blev det til metal, da hun med Barreiro vandt både mesterskabet og pokaltitlen.

Amerikanernes styrker er hendes atletiske evner, der har gjort hende til en dygtig forsvarsspiller, blandt andet med mange blokerede skud, og en angrebsrebounder, de andre hold frygter. Når hun skal beskrive sig selv, er det imidlertid ikke statistikkerne, hun fremhæver:

Statistikker


Ivana Jovanovic

Serberen Ivana Jovanovic er igen at finde i Hørsholmtrøjen, når Dameligaen i basketball igen starter op til oktober. Den stærke 30-årige forward har forlænget kontrakten med yderligere to år indtil sommeren 2018.

Jovanovic har været en del af Hørsholm 79ers siden 2013 og hun er blevet en integreret del af fællesskabet i den nordsjællandske klub. På banen har hun været topscorer i to af sine tre sæsoner – og den sidste var hun en afgørende del af det hold, der i sommeren 2015 sikrede Hørsholm 79ers klubbens 8. danske mesterskab for damer.

Statistikker

Sponsor


Meg Wilson

Canadiske Meg Wilson er ny spiller for Hørsholm 79ers’ danske mestre. Hun skal spille på de store pladser.

Meg Wilson har fulgt i Niners’ amerikanske forward Layne Murphys forspor, idet de begge har spillet finaler i den portugisiske liga, blot med et års mellemrum. Her kunne Murphy tage hjem med guldet i 2017, mens Wilson måtte nøjes med sølv i 2018. Wilson fik dog en pokal med hjem, da hun med Lombos dos Quinta vandt den portugisiske pokalturnering.

Wilson er 188 centimeter høj og meget bevægelig. Hun lægger pres på i forsvaret og er i stand til at tage bolden i banens fulde længde for at score. Hun var topscorer på Simon Fraser University hendes sidste to år og har spillet 15 kampe for det canadiske udviklingslandshold.

Statistikker


Marie-Louise Blyme

Marie-Louise Blyme er lidt af en energibombe på banen og det smitter af på hendes holdkammerater, som tit bliver mere energiske når hun spiller. Hun er også meget engageret i klubben, og er et klubmenneske, der altid giver sig 110 %. Hun er både træner og spiller selv i klubben, så Hørsholm betyder meget for hende:

Hun har været lidt uheldig med skader de senere år. Det har været galt med både knæ og akillessene, men vi satser på at 2018-19 bliver skadesfri - for Blyme giver nemlig vanvittigt meget energi til 79ers Ladies, når hun er klar. Vi ses i Hørsholmhallen, Blyme!

Statistikker


Rebecca Sophie Dam


Head coach - Jesper Krone

Jesper Krone både Hørsholms Dameligatræner og Danmarks landstræner. Jesper Krone har et langt og flot CV i dansk og international basketball, og han hentes fra Amager, hvor han i foråret blev valgt som årets træner i Dameligaen.

Jesper Krone er ansat på en tre-årig aftale, og han skal på deltidsbasis være head coach for det traditionsrige damehold, der har syv mesterskaber på CV'et. Som assistenttræner får han en træner på fuld tid, der samtidig får ansvaret for klubbens udviklingshold i U19-rækken, så der trækkes en rød tråd mellem elite og udvikling.

 


Assistant coach - Dani Martin Rodriguez

Spanske Dani Martin blev ansat i Hørsholm 79ers Basketball for et år siden som træner for nogle ungdomshold på pigesiden. I år får han en ny rolle som assistenttræner for vores hold i Dameligaen.

 


Assistant & Physical Coach - Jesús Ramírez De la Cruz

 


Holdleder - Pierre Müller

 


Holdleder - Bent Pedersen

 


Behandler - Mark Strøm

 

TOP