79ers Herrer 2017/18

79ers-men-2017-18-1000x600

Mikael Vincents Nielsen

Mikael Vincents har tidligere været en stor profil i for SISU, hvor han fik sin første ligakamp som 19-årig. Han spillede i alt fem sæsoner for Sisu, før han skiftede til  først Stevnsgade og siden Hørsholm i sidste sæson.

Mikael er en rollemodel, der tager ansvar både for sig selv men også overfor sine medspillere. Han har de rigtige værdier når det gælder basketball på højeste niveau, hvor det ikke udelukkende gælder om at få, men i høj grad også at give. Han er en utrolig vigtig makker til Frederik H. Nielsen, vores anden profil på point guard-pladsen.

Vincents har scoret 12.4 point i gennemsnit i sine seks sæsoner i Basketligaen, og har tilføjet 3.8 assists pr. kamp. I sin første sæson for Hørsholm blev det til 13,9 point pr. kamp og en tredjeplads i grundspillet. Han er nummer otte på listen over flest assists nogensinde i Basketligaen med 710 og nummer 12 i point med 2461.

Statistikker


Frederik Hougaard Nielsen

Frederik H. Nielsen har spillet i Basketligaen siden 2005, og er igen udset til at være lederen på et 79ers-hold, der skal forsøge at leve op til og måske forbedre sidste sæsons tredjeplads i grundspillet.

Frederik Hougaard har spillet i Hørsholm 79ers siden karrierens start, med undtagelse af to succesfulde år som startende point guard for Bakken Bears, der medførte to mesterskaber til klubben i 2012 og 2013. De fire sidste sæsoner har han igen været i Hørsholm, hvor han har været anfører og spilfordeler på et par unge hold.

Med sine 178 centimeter er Freddy en af de mindste - men han spiller som en af de største! Inden 2017-18-sæsonen starter, har Freddy scoret 2262 point i Basketligaen, hvilket et 17. bedst og han har lagt 1333 assists, hvilket er det klart bedste i ligaen - med over 200 i afstande ned til nummer to!

Statistikker

Sponsor

kyocera


Asger Hjorth

Siden rivalerne fra SISU meldte ud, at de ikke ville være i Basketligaen i 2017-28, har Hørsholm været på jagt efter Asger Hjorth, der med sine 209 centimeter fyldte godt i midten for Gentofteklubben. En aftale er nu en realitet og Hjorth er at finde i Hørsholm den næste sæson.

rsholmtræner Rafa Monclova Suarez fortæller om jagten på Asger Hjorth:

-Asger er en type, som jeg var på jagt efter, og som holdet har brug for. Det var en lang sommer, hvor vi flere gange var i kontakt med Asger, men det endte godt, med en aftale. Nu er holdet mere komplet, med en god balance mellem store og små spillere.

Asger Hjorth er den direkte erstatning for Asbjørn Midtgaard, efter den store center er taget til USA for at spille collegebasket. Hjorth har tre sæsoners erfaring i Basketligaen og et enkelt år var han at finde i USA, hvor den stod på basket for Lander University i South Carolina.

Statistikker


Emil Hjorth

Emil Hjorth har efterhånden tre års erfaring i Basketligaen og han har fået en vigtigere og vigtigere rolle på holdet. Han fik debut mod Copenhagen Wolfpack 9. oktober 2014, hvor det blev til fire minutter og to point. Siden da er de tal dog vokset og der er blevet hældt 319 point i kurven og hevet 161 rebounds ned siden da. Derfor regner vi da også med en vigtig rolle til Emil.

Statistikker


Ty Sabin

I juni var Ty Sabin til en privat workout med NBA-holdet Milwaukee Bucks og i august ankommer han i Nordsjælland, klar til at forberede sig til sin første sæson for Hørsholm 79ers i Basketligaen. Sabin var den mest scorende spiller i universitetsrækkerne i hele USA med over 30 point pr. kamp og det var godt nok til at NBA-holdene følger ham tæt. Tyler Sabin, 21 år og 190 centimeter, spillede for Ripon College i collegerækkernes Division 3, hvor han scorede point som ingen andre. I sæsonen 2016-17 puttede han i snit 30,7 point i kurven hver kamp, og det var der ingen af de 18.680 universitetsspillere i hele USA, der gjorde bedre.

Statistikker


Sebastian Dalsgaard

Sebastian Dalsgaard er en spiller med stort potentiale. I 2016-17 gik han for alvor i gang med processen med at gå fra ungdomsbasket til ligabold. Sebastian er fremtidens point guard i Hørsholm og har trænet med ligaholdet siden han var en 16-årig på 167 centimeter og under 70 kilo. Siden da er det kommet næsten 30 centimeter og 20 kilo på kroppen og i 2016-17 fik Sebastian sit endelige gennembrud i Basketligaen med over 15 minutter pr. kamp i 29 kampe.

Statistikker

Sponsor


Connor Beranek

Vindertyper kan man aldrig få nok af og Hørsholm 79ers har ansat en af dem.  23-årige Connor Beranek kommer fra Nebraska i USA, via et år som professionel i Spanien. Beranek har vist sig som en vinder på alle niveauer, lige fra high school, hvor han vandt statsmesterskabet tre ud af fire år, til det første år i Europa.

Hørsholms cheftræner Rafa Monclova Suarez har netop også bids sig fast i Connor Beraneks vinderinstinkt, da klubben kiggede efter spillere:

-Vi går efter at have et ekstremt konkurrencedygtigt hold næste sæson, og vi vil have spillere med den mentalitet. Vi prøvede faktisk at få ham sidste sæson, men det lykkedes ikke, men nu får vi en spiller, der både er vinder og kan score masser af point.

Connor Beranek har vist vinderinstinktet på alle niveauer, helt fra 2009, da han med Ravenna High School vandt det første af tre statsmesterskaber i Nebraska, over en collegekarriere med masser af individuelle præstationer og sejre for holdet, til et første år som professionel, der bød på flere finaler i Spanien.

Sponsor


Matt Bonds

Den 21-årige amerikanske power forward Matt Bonds, der kommer direkte fra en flot collegekarriere, hvor han var topscorer og -rebounder på sit hold og tog næstflest rebounds i hele NCAA Division 2.

Bonds spillede for Saint Michael's College Purple Knights i den amerikanske collegeturnerings 2. division, NCAA 2, hvor hans individuelle statistikker var i toppen af ligaen The NE10, hvor han var tredje mest scorende spiller med 21,7 point pr. kamp og bedste rebounder med 12,4 rebounds.

I alt scorede Bonds over 1500 point og tog over 1000 rebounds for St. Michaels, og det er der kun en enkelt, der har gjort før ham. Det var også nok til, at det store amerikanske sportsmagasin Sports Illustrated lavede en historie med ham, i anledning af at han var kun én af to aktive spillere i hele USA, der havde taget over 1000 rebounds i karrieren i den forgangne sæson.

Sponsor

unik-optik


Nikolaj Boje Bank

Med sine 208 centimeter er Nikolaj Boje Bank, 19 år, den største af de nye spillere i Hørsholms trup. Han afløser Asbjørn Midtgaard på 210 centimeter, men er langt fra samme spillertype. Hvor Midtgaard er stor og stærk, er Nikolaj er meget adræt og bevægelig af en spiller på hans størrelse. Han løber gulvet godt og har gode instinkter i reboundspillet. Hans midrange game er særligt effektivt, men han arbejder også gerne med ryggen til kurven.

 

 


Andreas Meilby

Andreas Meilby ankom til Hørsholm 79ers i 2015 og forlængede senere med to år til sommeren 2018. Hans rolle på holdet bliver større og større og højdepunkterne i 2016-17 var 22 point mod Randers og 26 mod Bakken Bears.
 
Inden Meilby kom til Hørsholm, spillede han for Falcon og Copenhagen Wolfpack.
 
En ny side af Andreas' spil så dagens lys sidste sæson, hvor han var meget mere aggressiv i reboundspillet, hvilket virkeligt klædte ham.

 

Statistikker


Asbjørn Nerlov

Asbjørn Nerlov er en 18-årig point guard på 194 centimeter og 90 kilo, der er ankommet fra Værløse Basketball Klub, og ifølge hans tidligere træner Anders Sommer, har han en særlig evne til at bevare roen, uanset hvad han møder. Kombineret med hans spilforståelse gjorde det ham til en solid styrmand i 1. division og ny skal han så prøve kræfter med Basketligaen.
 
Asbjørn har set godt ud til træning, så ligadebuten kan ikke være langt væk!

 

Statistikker


Martin Poulsen

Martin Poulsen, er 19 år, 195 cm og 80 kilo og er skiftet fra Værløse i 1. division. Tidligere træner Anders Sommer karakteriserer Martin som en guard med en helt unik energi og drivkraft. Når modgang kommer, knokler han endnu hårdere. Han foretrækker at trykke på speederen og udvider fortsat sit arsenal af offensive våben.


Leonardo Carlino

Leonardo Carlino er en rigtig Hørsholmdreng. Han har altid spillet i klubben, helt siden starten i 2009. Nu er han 17 år gammel og klar til at prøve kræfter med Basketligatruppen. Han er 1.94 cm og spiller shooting guard/forward for Hørsholms U19. Det er også blevet til to somre med landshold for Danmark, men Leo siger selv, at det bedste stadig er i vente, fordi han først rigtigt begyndte at udvikle sig i sidste sæson. .


Igor Bakic

Igor Bakic startede karrieren i basketballklubben Falcon, men allerede efter to år flyttede han til Hørsholm. På trods af sin unge alder på kun 16 år, har Igor masser af international erfaring. Har har spillet for det danske landshold, har taget den prestigefyldte titel som Scania King, mest værdifulde spiller, ved de Nordiske Mesterskaber for klubhold og han har ikke mindst tilbragt sidste sæson i den spanske klub Olost tæt på Barcelona.


Marcus Tajik Nielsen

Storebror Sikander Tajik Nielsen var i en ung alder et fremtrædende talent for Niners, og nu er næste skud på stammen klar i form af lillebror Marcus Tajik Nielsen. Marcus er en talentfuld guard, der arbejder knaldhårdt for at blive bedre til hver eneste træning!

I første omgang er han med i førsteholdstruppen for at lære og blive bedre, men træner Rafa Monclova er jo kendt for at lade de unge få chancen, så mon ikke det sker i løbet af sæsonen?

.


Head coach - Rafa Monclova

Som spiller var Rafa Monclova gennem mange år at finde i de bedste rækker i Spanien, herunder den bedste række ACB, hvor han spillede for Caja San Fernando. Efter han hængte skoene op sidst i 00'erne blev han træner, blandt andet som assisterende træner for Sevilla i ACB.

Vi mener beskedent, at Monclova er den bedste træner i Danmark, fordi han får mest ud af spillerne af alle trænere i ligaen. Han har haft nogle meget unge hold i de første to år i Hørsholm, men har alligevel formået at skabe resultater.

I 2015-16 førte Monclova klubben til den første semifinale siden 2010 og klubben har set en fantastisk fremgang i både resultater og talentudvikling. I 2016-17 blandede klubben sig helt i topstriden med en tredjeplads i grundspillet og det kan man tilskrive Monclova.

Direktør Peter Damm forklarer om Monclova:

- Rafa er efter vores mening den bedste træner I Danmark og han har taget et kæmpe ansvar ikke kun for eliteholdet, men også for trænerudviklingen i vores ungdomsafdeling. Vi har derfor haft det som en stor prioritet at kunne fortsætte samarbejdet længere ind i fremtiden, end det ene år på hans oprindelige kontrakt.

 


Assistant coach - David Harder

David Harder afsluttede en glorværdig karriere i Basketligaen med to sæsoner for Hørsholm 79ers og nu har han så taget skridtet op og er blevet assistenttræner for Rafa Monclova. Det blev til i alt 6061 minutter i Basketligaen som spiller, hvilket er 13. flest i ligaens historie, og David har scoret over 1700 point og taget over 850 rebounds.

 


Fysisk træner & Assistant coach- Matias Camino

 


Holdledere - Yasmin Tajik og Frans Kyhl

 

TOP