79ers Damer 2016/17


Line Piechnik

Piechnik har været anfører for Hørsholm siden 2014 og var landsholdsanfører i de seneste kampe i 2016. 27-årige Piechnik har spillet for Hørsholm siden 2009 og har to guldmedaljer hjemme i skabet, vundet i henholdsvis 2010, 2015. I foråret 2017 kom holdet så tæt på endnu et guld, som man kan komme uden at vinde det, da man i femte og afgørende kamp mod Virum havde to skud for at afgøre kampen, i både regulær tid og overtid. Over de sidste otte sæsoner har Piechnik scoret 5,9 point i gennemsnit og leveret 1,3 assists. De tal er dog steget betragteligt de seneste sæsoner, hvor det er blevet til over ni point og omkring to assists pr. kamp, samtidig med at hun fremstår som en af de bedste forsvarsspillere i ligaen.

Statistikker

Sponsor

unik-optik


Emilie Bornemann

Emilie Bornemann startede med at træne med Hørsholm 79ers i guldsæsonen 2014-15 sammen med Josephine Tullin, men det er først indenfor de sidste par sæsoner, hun har fået en fremtrædende rolle. I 2016-17 spillede hun 20 minutter pr. kamp i grundspillet og det blev hævet til hele 27 minutter i Semifinalerne mod Amager. Emilie er en hurtig guard med et godt drive og en personlighed, der gør hende til en håndfuld at spille mod, når hun spiller forsvar.

Statistikker


Amalie Langer

Amalie Langer fik tilbage i 2015 sin debut i Dameligaen, men det var først sidste sæson, hun rigtigt brød igennem med 19 minutter pr. kamp i 18 kampe. Desværre havde hun nogle skadesperioder, der blandt andet holdt hende ude af de afgørende finaler, men hun nåede alligevel at vise sig flot frem, blandt andet med en træfprocent på 40 fra tre'eren. Langer har været et af de store talenter på ungdomssiden, sammen med en hel række andre spillere, der nu er i 79ers trup, fra vores rigtigt gode 1999'er-hold, så nu håber vi på et endeligt gennembrud i Dameligaen!

Statistikker


Emilie Bæk

Emilie Bæk er en af fremtidens spillere for Hørsholm 79ers. Hun har spillet på det utroligt succesfulde årgang 1999-hold som ungdomsspiller og er nu ved at foretage springet til Dameligaen. Emilie er en enormt klog spiller, der nu har spillet i 28 damekampe over de sidste par sæsoner. Højdepunktet - indtil nu - var nok, da hun scorede 15 point på 21 minutter i en hjemmesejr over Åbyhøj i november 2016. Og så selvfølgelig de talrige mesterskaber i ungdomsrækkerne!

Statistikker


Maria Forsman Pedersen

Maria blev jo desværre skadet i sidste sæsons femte og afgørende finale og er endnu ikke helt klar til comeback. I samarbejde med klubbens faste fysioterapeut Mark Strøm og samarbejdspartneren Gildhøj Privathospital arbejdes der stærk for at få hende klar.

Maria har spillet for 79ers siden 2010 og har støt forbedret sig. I den netop overståede sølvsæson spillede hun en stor rolle med over 22 minutter pr. kamp – og 24 minutter i finalerne.

Maria viste virkeligt, at hun elsker de store kampe, for i finalerne ramte hun ikke mindre end 58% af sine tre-points-skud – det var syv af 12 forsøg i fem kampe.

Vi glæder os til at se Maria på banen igen i løbet af sæsonen!

Statistikker


Josephine Tullin

Josephine Tullin har haft en meget lang skadespause, men er nu tilbage for Niners Ladies! Jose var ude hele sidste sæson, men sæsonen inden viste hun sig i 15 minutter pr. kamp som en rigtigt klog spiller, der også har et fermt skud.

Josephine fik debut i guld-sæsonen 2014-15 og vi håber på at denne sæson kan blive lige så god.

Statistikker

Sponsor


Katrine Horneman Lassen

Katrine Horneman Lassen er en af de spillere, som kommer fra klubbens U19-damer:

”Jeg glæder mig meget til at komme i gang igen. Det er altid dejligt efter en lang ferie at få bolden i hænderne igen. Der kan man virkelig mærke at man har savnet sporten og det sociale sammenhold som der er i Hørsholm."

Statistikker


Kristine Emilie Risager Pedersen

Kristine Risager er endnu en af vore unge, talentfulde spillere fra 99'er-holdet, der er på vej frem som spiller i Dameligaen. Kristine er forward og har spillet 12 kampe i Dameligaen, med debut allerede i oktober 2015. Indtil videre er der stadig fuld fokus på U19-rækken, men med tiden kommer vi til at se masser af Kristine i Dameligaen!

Statistikker


Marie-Louise Blyme

Marie-Louise Blyme er lidt af en energibombe på banen og det smitter af på hendes holdkammerater, som tit bliver mere energiske når hun spiller. Hun er også meget engageret i klubben, og er et klubmenneske, der altid giver sig 110 %. Hun er både træner og spiller selv i klubben, så Hørsholm betyder meget for hende:

”Jeg er meget glad for at fortsætte i klubben! Jeg har stor respekt for det arbejde, som klubben har lavet de sidste par år. På dameholdet kan vi især mærke, at der er gjort store fremskridt i forhold til at få folk i hallen til kamp. Det er fantastisk at spille i en klub med så mange frivillige, som gider at bruge deres fritid på blandt andet kampafvikling, og det er i høj grad medvirkende til, at jeg både er træner og spiller i Hørsholm.”

Statistikker


Maryah Sydnor

Den 23-årige forward Maryah Sydnor er en af de store profiler for Hørsholm 79ers i Dameligaen. Hun spillede på college hos Appalachian State Mountaineers, hvor hun har gjort det aldeles fremragende, og har et kort ophold i Finland bag sig.

Efter fire år på Appalatian State, var Maryah stærkt repræsenteret i rekordbøgerne. Hun har scoret tredje flest point for skolen nogensinde med 1821 og har taget femte flest rebounds med 849. Amerikaneren er også ekstremt dygtig til at komme på straffekast linjen, hvor hun scorede hele 432 point i hendes collegekarriere og hun ser også sig selv som en trussel på flere fronter:

I hendes første sæson for Hørsholm scorede hun 15,3 point pr. kamp og tilføjede 8,9 rebounds.

Statistikker


Sandra Lind Þrastardóttir

Sandra Lind er 182 centimeter høj og og har spillet i den stærke islandske liga i fem år, for Keflavik, samtidig med hun har repræsenteret hjemlandet på først ungdomslandshold og siden damelandsholdet. Sammen med den personlige sponsor Binderiet Dronninggaard & Vedbæk glæder vi os til igen at se Sandra Lind Þrastardóttir i Hørsholmtrøjen. Den islandske landsholdsspiller viste sig som en vigtig spiller i sidste sæsons march mod finalerne, hvor hun var en god rebounder og en tough forsvarsspiller!

Statistikker

Sponsor


Ivana Jovanovic

Serberen Ivana Jovanovic er igen at finde i Hørsholmtrøjen, når Dameligaen i basketball igen starter op til oktober. Den stærke 30-årige forward har forlænget kontrakten med yderligere to år indtil sommeren 2018.

Jovanovic har været en del af Hørsholm 79ers siden 2013 og hun er blevet en integreret del af fællesskabet i den nordsjællandske klub. På banen har hun været topscorer i to af sine tre sæsoner – og den sidste var hun en afgørende del af det hold, der i sommeren 2015 sikrede Hørsholm 79ers klubbens 8. danske mesterskab for damer.

Statistikker

Sponsor


Gritt Ryder

Gritt Ryder var mellem 2009 og 2011 med til at sikre Hørsholm guld og sølv i Dameligaen, inden hun med kæmpe succes drog til USA. Hun spillede for Colorado State, i den bedste collegerække, hvor hun var med til at sikre to mesterskaber og blev årets spiller i ligaen i 2015.

Ryder er en af kun to danskere, der har opnået at blive årets spiller i deres collegerække. Ryder spillede i Hørsholm fra hun var otte år gammel, til hun tog til USA efter gymnasiet. Som ungdomsspiller var hun anfører for landsholdet tre år i træk og vandt to Danmarksmesterskaber med Hørsholm. Hun startede karrieren i USA i Alaska, hvor hun blev valgt til årets førsteårsspiller. Derefter gik turen til Nebraska et enkelt år, inden hun endte med to succesfulde år i Colorado, hvor hun begge år vandt mesterskabet.

Statistikker


Malou Savanna

Malou Savanna er fra klubbens U19-damer og fortæller her:

”Jeg ser frem til endnu en god sæson med nye udfordringer og hård konkurrence. Udover det ser jeg også meget frem til den nye dametræner Jesper Krone, da jeg virkelig godt kan lide hans spillestil og måde at træne på, og jeg tror han vil være en kæmpe succes for klubben og dameholdet. I år har jeg høje forventninger til mig selv, og har som mål at komme op og træne med dameholdet og at komme på U18 landsholdet. Ellers ser jeg frem til en ny sæson med U19, hvor vi selvfølgelig går efter at vinde DM og pokaltitlen.”

Statistikker


Sara Forsman Pedersen

Sara Forsman Pedersen har i denne sæson holdt formen ved lige i 1. division, med Hørsholms veteranhold Høbas, men arbejde og studier tillader nu den talentfulde 21-årige guard at vende tilbage til Dameligaen.

Sara Forsman Pedersen er en aggressiv guard, der både kan score selv og finde medspillerne med afleveringer. I sidste sæson spillede hun 20 minutter pr. kamp for Hørsholm og scorede seks point, men det var især i slutspillet, hun var effektiv. Her blev det til 31 minutter pr. kamp og scoringsgennemsnittet steg til 10 point.

Statistikker

Sponsor


Maria Dinesen

Da der i sensommeren var uro internt i Basketballklubben Amager, som senere trak sit hold fra Dameligaen, valgte Emilie Fogelstrøm og Maria Dinesen at finde et nyt hold og det valg er faldet på Hørsholm 79ers. I Hørsholm genforenes de med tidligere træner Jesper Krone.

På trods af at der på vejen fra Amager til Hørsholm er to Dameliga-hold, valgte duoen at tage den lange vej til Nordsjælland hver dag til træning. Baggrunden for det skal både findes i klubliv, træner og ambitioner:

-Mit valg om at flytte klub til 79ers bunder i mange overvejelser og refleksioner, fortæller Maria, men helt grundlæggende var det der, jeg så de bedste muligheder for at kunne udvikle mig som spiller. 79ers minder mig om BK Amager, som et sted, hvor der er rart at være, folk arbejder hårdt, og man er seriøs og ambitiøs omkring sit damehold. Derudover kendte jeg Jesper, og er tilhænger af hans basketmæssige værdier og målsætninger.

Statistikker


Emilie Fogelstrøm

 Da der i sensommeren var uro internt i Basketballklubben Amager, som senere trak sit hold fra Dameligaen, valgte Emilie Fogelstrøm og Maria Dinesen at finde et nyt hold og det valg er faldet på Hørsholm 79ers. I Hørsholm genforenes de med tidligere træner Jesper Krone.

Jesper Krone var træner i Amager i sæsonen 2015-16, inden han flyttede til Hørsholm. Han har givet holdet en meget ny og hurtig spillestil, som også tiltaler Emilie Fogelstrøm:

-Valget faldt på Hørsholm 79ers af forskellige årsager, fortæller Fogelstrøm. Dels tiltrak Hørsholms hurtige og aggressive spillestil mig, da jeg synes min egen spillestil passer godt ind, dels da jeg tidligere har haft Jesper som træner og rigtig godt kan lide hans måde at træne på. Samtidig har jeg spillet sammen med et par Hørsholmspillere på diverse landshold, og kendte derfor et par af pigerne på forhånd og derfor var valget ikke så svært.

Statistikker


Caroline Bornemann


Rebecca Sophie Dam


Sandra Winkel


Head coach - Jesper Krone

Hørsholm 79ers præsenterer Jesper Krone som klubbens nye Dameligatræner. Jesper Krone har et langt og flot CV i dansk og international basketball, og han hentes fra Amager, hvor han i foråret blev valgt som årets træner i Dameligaen.

Jesper Krone er ansat på en tre-årig aftale, og han skal på deltidsbasis være head coach for det traditionsrige damehold, der har syv mesterskaber på CV'et. Som assistenttræner får han en træner på fuld tid, der samtidig får ansvaret for klubbens udviklingshold i U19-rækken, så der trækkes en rød tråd mellem elite og udvikling.

 


Assistant coach - Dani Martin Rodriguez

Spanske Dani Martin blev ansat i Hørsholm 79ers Basketball for et år siden som træner for nogle ungdomshold på pigesiden. I år får han en ny rolle som assistenttræner for vores hold i Dameligaen.

 


Assistant coach - Jesús Ramírez De la Cruz

 


Holdleder - Pierre Müller

 


Holdleder - Bent Pedersen

 

TOP