79ers Herrer 2016/17

79ers-men-2015-16-1000x600

Mikael Vincents Nielsen

Mikael Vincents har været en stor profil i for SISU, hvor han fik sin første ligakamp som 19-årig. Han spillede i alt fem sæsoner for Sisu, før han skiftede til Stevnsgade i sidste sæson. Direktør i Hørsholm 79ers, Peter Damm, er rigtig glad for at kunne hente en erfaren spiller, som Mikael, til klubben på en længerevarende kontrakt:

”Mikael er en rollemodel, der tager ansvar både for sig selv men også overfor sine medspillere. Han har de rigtige værdier når det gælder basketball på højeste niveau, hvor det ikke udelukkende gælder om at få, men i høj grad også at give. Han vil fokusere på holdets succes og i mindre grad på sin egen og så ser jeg ham som en utrolig vigtig makker til Frederik H. Nielsen, vores anden profil på point guard pladsen.”

Vincents har scoret 12.2 point i gennemsnit i sine seks sæsoner i Basketligaen, og har tilføjet 3.8 assists pr. kamp.

Statistikker


Frederik Hougaard Nielsen

Frederik H Nielsen går i gang med sin 11. sæson i Basketligaen, og er udset til at være lederen på et 79ers-hold, der skal forsøge at leve op til og måske forbedre sidste sæsons semifinaleplads. Hougaard ser frem til endnu en sæson i Hørsholm:

Frederik Hougaard har spillet i Hørsholm 79ers siden karrierens start, med undtagelse af to succesfulde år som startende point guard for Bakken Bears, der medførte to mesterskaber til klubben i 2012 og 2013. De tre sidste sæsoner har han igen været i Hørsholm, hvor han har været anfører og spilfordeler på et par unge hold.

Statistikker


Andreas Hjorth

21-årige Andreas Hjorth spillede 11 minutter pr. kamp sidste sæson, hvor han kom langsomt tilbage fra en brækket arm. Han viste glimt af sine ekstreme atletiske evner, eksempelvis da han dunkede på Horsens’ profil Iffe Lundberg. Han døjer dog i øjeblikket med en knæskade, der vil holde ham ude nogle måneder.

Andreas Hjorth glæder sig utrolig meget til at han er sin skade kvit, så han igen kan komme til at træne og spille med sine holdkammerater. Sporten betyder så meget for ham, så at sidde ude i så lang tid er noget der gør utroligt ondt. Men han bruger alt energien på at komme tilbage endnu stærkere end han var før, og det håber han vil komme til udtryk i den nye sæson:

”Jeg har altid spillet i Hørsholm, og der er ikke en klub i Danmark, jeg hellere ville spille for. Så glæder mig så meget til at igen at kunne trække Hørsholm trøjen over hovedet, og tørne ud for 79ers i Hørsholmhallen!”

Statistikker


Emil Hjorth

Rafa Monclova har store forventninger til 19-årige Emil Hjorth:

”Jeg håber virkelig Emil træder et skridt op i år. Han har arbejdede virkelig hårdt i løbet af sidste år og denne sommer og jeg ser frem til at se ham i hans nye rolle i år.”

Selv siger Emil:

”Mine forventninger til holdet er store. Ud fra vores resultat sidste sæson, forventer jeg endnu mere i år. Vi har vist at vi er klar til at spille med i toppen af ligaen. Jeg er meget glad for vi har beholdt vigtige spillere fra sidste sæson, og at vi har beholdt samme træner som sidste år det betyder utroligt meget at have en stærk kerne.”

Statistikker


David Harder

Den erfarne forward, der har 226 basketligakampe på CV'et, havde både op og nedture sidste sæson. Han kæmpede med en lyskenskade hele sæsonen, som gjorde at han ikke kunne træne 100% igennem, men de perioder, hvor han var skadesfri, var han en vigtig del af holdet. Hans store rutine og erfaring er en rollemodel for de mange unge Hørsholmspillere og træner Rafa Monclova håber at få det bedste ud af David Harder i år, hvor han ser frem til at se ham i fulde omdrejninger:

”Jeg håber, at han har en mere regelmæssig sæson. Sidste år havde han mange problemer med sin skade og i år med færre veteraner på holdet, har vi brug for det bedste af David Harder. Jeg forventer at når kampene bliver tætte, at han udnytter sin rutine og viser kølighed”

David Harder har ambitioner om at gøre det mindst lige så godt som i forrige sæson, hvor Hørsholm kvalificerede sig til semifinalerne for første gang siden 2010.

Statistikker

Sponsor

kyocera


Sebastian Dalsgaard

Sebastian Dalsgaard og Mathias Bæk betegnes af Rafa Monclova som spillere med stort potentiale. De er begge i gang med processen, hvor de går fra ungdomsbasket til ligabold. Både Bæk og Dalsgaard ser virkelig frem til den nye sæson, hvor de er glade for at træneren er den samme. Begge spillere er utrolig målrettede og fokuserede, og det gør processen lettere både for dem selv, men også for trænerteamet, ifølge Rafa Monclova:

”De har begge talent og ambitioner om at spille på højeste niveau . De har bare brug for tålmodighed, og en masse træning på seniorniveau. Hvis de bliver ved med at træne og konkurrerer på den måde som de gør, når de begge utroligt langt. De har begge stort potentiale, men de skal huske at tage det skridt for skridt og også have styr på den mentale del.”

Statistikker


Mathias Bæk

Mathias Bæk og Sebastian Dalsgaard betegnes af Rafa Monclova som spillere med stort potentiale. De er begge i gang med processen, hvor de går fra ungdomsbasket til ligabold. Både Bæk og Dalsgaard ser virkelig frem til den nye sæson, hvor de er glade for at træneren er den samme. Begge spillere er utrolig målrettede og fokuserede, og det gør processen lettere både for dem selv, men også for trænerteamet, ifølge Rafa Monclova:

”De har begge talent og ambitioner om at spille på højeste niveau . De har bare brug for tålmodighed, og en masse træning på seniorniveau. Hvis de bliver ved med at træne og konkurrerer på den måde som de gør, når de begge utroligt langt. De har begge stort potentiale, men de skal huske at tage det skridt for skridt og også have styr på den mentale del.”

Statistikker


Jyles Smith

Jyles Smith er den nye mand i midten for Hørsholm 79ers, hvor han afløser Evan Yates. Den 211 centimeter store amerikaner kommer direkte fra Horsens’ danske mesterhold og han er udset til at være en vigtig brik i at opfylde Hørsholms ambition om igen at spille om medaljer.

Hørsholmtræner Rafa Monclova fremhæver især Smiths rolle i forsvaret som en grund til, at han er en hjørnesten for Hørsholms hold til næste sæson:

-Jyles er en meget fysisk og atletisk spiller, der kommer til at hæve vores defensive niveau. Hans længde giver os nogle fordele. Han intimiderer modstanderne, når de angriber kurven, han kontrollerer reboundspillet og giver os mulighed for at være mere aggressive, når vi forsvarer på screeninger.

Statistikker

Sponsor

unik-optik


Marvin Dominique

Hørsholm 79ers har ansat Marvin Dominique som ny spiller på forwardpositionen. Han er amerikaner, har spillet i Spanien et år og har spillet collegebasket på bedste niveau i USA, hvor han var topscorer i to sidste sæsoner. Han er en 24-årig højdespringer på 201 centimeter og 98 kilo.

Dominique er power forward og han spillede i college for 1. divisionsholdet Saint Peter’s i to år. Begge år var han topscorer, selv om han det sidste år måtte spille ude af position for center. I 2013-14 scorede han 16 point og 9 rebounds pr. kamp og året efter, som center, scorede han 14 point og tog 7 rebounds.

Amerikaneren startede sin professionelle karriere i 2015 i spanske Getafe, hvor han scorede 11 point i gennemsnit i den stærke række LEB Silver. Dette år startede han sæsonen i Luxembourg, hvor han spillede fire kampe for BBC Bascharag scorede 16 point og tog 10 rebounds pr. kamp.

Statistikker


Asbjørn Midtgaard

18-årige Midtgaard var med sine 209 centimeter og 110 kilo den klart største spiller for Hørsholm 79ers i sidste sæson og det bliver han også i den næste.

Træner Rafa Monclova ser Midtgaard som en af de mest lovende spillere i dansk basketball og som en god partner til amerikanske Jyles Smith, som Hørsholm præsenterede som ny spiller i sidste uge:

-For mig er han fremtiden for dansk basketball. Han forbedre sig hvert år, hver måned og hver træning og har en fantastisk arbejdsmoral. Han træner to-tre gange om dagen nu og jeg er helt sikker på at han næste sæson kommer til at tage et stort skridt fremad og bliver meget vigtig for holdet. Han kan dominere i feltet i begge ender af banen sammen med Jyles Smith og sammen bliver de vores skyskrabere og det glæder jeg mig til.

Statistikker


Andreas Meilby

Andreas Meilby ankom til Hørsholm 79ers inden forrige sæson og nu har han forlænget aftalen med to år til sommeren 2018. Han spillede en stor rolle, da Hørsholm i foråret spillede sig til medaljekampene for første gang siden 2010.

Inden Meilby kom til Hørsholm, spillede han for Falcon og Copenhagen Wolfpack, men han var ikke i tvivl om, han skulle fortsætte i Hørsholm:

”Det var en no-brainer at vende tilbage til 79ers. Jeg havde et fantastisk første år i klubben, og var rigtig glad for at spille på holdet. Der er en masse fantastiske mennesker i klubben der bakker op om holdet, og det giver lige det ekstra når man skal ind og performe”, fortæller Andreas Meilby.

Cheftræner Rafa Monclova er glad for at have Meilby tilbage i truppen:

”Andreas er en rigtig dygtig spiller, som jeg håber stepper et niveau mere op i år. Det får vi helt sikkert brug for, da alle hold i ligaen er stærke.

Statistikker


Frederik Hyldahl


Frederik Arvedsen


Emil Stokholm


Head coach - Rafa Monclova

Rafa Monclova har ført klubben til den første semifinale siden 2010 og klubben har set en fantastisk fremgang i både resultater og talentudvikling, hvilket førte til den nye aftale, forklarer bestyrelsesmedlem i Hørsholm 79ers Peter Damm:

- Rafa er efter vores mening den bedste træner I Danmark og han har taget et kæmpe ansvar ikke kun for eliteholdet, men også for trænerudviklingen i vores ungdomsafdeling. Vi har derfor haft det som en stor prioritet at kunne fortsætte samarbejdet længere ind i fremtiden, end det ene år på hans nuværende kontrakt.

 


Assistant coach - Lars Bæk

Lars Bæk er, 25 år efter han var en kæmpe del af Hørsholms første mesterskab, tiltrådt i en rolle som assistenttræner for ligaholdet. Lars har gennem de sidste mange år fungeret som træner for klubbens ekstremt succesfulde Pige ’99-hold, der har vundet flere danske og nordiske mesterskaber for klubhold. Nu har han så taget skridtet op og er blevet assistenttræner for Rafa Monclova.

 


Fysisk træner - Matias Camino

 


Holdleder - Louise Bach

 

TOP